1403/8/30 06:48
ارث زن از شوهر در صورتی که زوجیت دایمی باشد به وی تعلق می گیرد . اما با توجه به تعدد زوجات و یا تعداد فرزندان سهم الارث زن تفاوت می نماید.
در مواقعی که زن و مرد دارای فرزند نباشند، یک چهارم ترکه مرد به زن ارث می رسد و مابقی ترکه به سایرین تعلق می گیرد.
در مواقع که زن و مرد دارای فرزند باشند در این صورت سهم الارث زن از مرد یک هشتم دارایی مرد است و الباقی به سایر ورثه تعلق می گیرد.
نکته حائز اهمیت:
مطابق قانون مدنی، زن از شوهر ارث خود را می برد و هیچ اهمیتی ندارد که کدام یک از طبقات ارث در بحث ارث بری دخالت دارند. اگر از طبقه اول ارث، افراد ارث بر حضور داشته باشند، زن نیز در همان طبقه قرار می گیرد. اگر از طبقه اول افرادی جهت ارث بری وجود نداشته باشند و نوبت به طبقه دوم ارث برها برسد، باز هم زن در همان طبقه قرار می گیرد و این روش ادامه خواهد داشت.
در قانون جدید سهم الارث زن در ماده 946 قانون مدنی قانون گذار چنین مقرر داشته است که زن از اموال شوهر ارث می برد اما استثنایی را آورده است و آن این است که زن از کلیه اموال منقول شوهر ارث می برد اما در مورد اموال غیر منقول (زمین، خانه و…) از خود اموال مزبور ارث نمی برد اما از قیمت آن ها ارث می برد.
یعنی اموال غیر منقول در ابتدا به فروش می رسند و سپس از قیمتی که فروخته شده اند، زن ارث خود را می برد.
در تبصره الحاقی قانون جدید سهم الارث زن از شوهر مصوب 26/5/1389آمده است که مفاد ماده 946 قانون مدنی که توضیحات آن گذشت در باره ی وراث متوفایی که قبل از تصویب قانون مزبور فوت کرده اند اما هنوز ترکه آن ها تقسیم نشده است نیز لازمالاجرا است.