پیگیری سهام عدالت

1403/8/30 06:21

پیگیری سهام عدالت

در حال حاضر مجموعا حدود 49 میلیون نفر از ایرانیان جزو مشمولین سهام عدالت به شمار می روند که اکثر آن ها از اقشار کم درآمد و ضعیف جامعه محسوب می شوند . با فراهم شدن امکان آزادسازی سهام عدالت توسط سهامداران ، سامانه ای برای پیگیری و استعلام این سهام ها توسط شخص سهامدار طراحی شده و شروع به کار کرده است .

در یک قرن اخیر تلاش و کوشش اکثر جوامع بر آن بوده است که مالکیت دولت های حاکم را بر اموال عمومی ، شرکت ها و کارخانجات کاهش دهند . به نوعی می توان گفت خصوصی سازی در دستور کار اکثر حکومت ها قرار گرفته است و جمهوری اسلامی ایران نیز از این قاعده مستثنی نیست . به همین منظور در سال 1384 دولت وقت طرحی را تحت عنوان واگذاری سهام عدالت در دست اجرا قرار داد .

به موجب این طرح سهام شرکت ها و کارخانجات دولتی به صورت یک سبد سهامی به اقشار کم درآمد و آسیب پذیر جامعه واگذار می شود . در حال حاضر حدود 49 میلیون نفر از ایرانیان دارای این سهام هستند .

از آنجایی که طرح آزادسازی این سهام های عدالت با موافقت رهبری رو به رو شده و عده زیادی از سهامداران در تکاپوی پیگیری در دست گرفتن مدیریت سهام خود هستند ، سامانه ای تحت عنوان سامانه سهام عدالت راه اندازی شده است . در این سامانه سهامداران با استفاده از کد ملی می توانند سهام عدالت خود را پیگیری و استعلام کنند . در ادامه به توضیحات کاملی در خصوص پیگیری سهام عدالت با کد ملی می پردازیم .

مشمولین سهام عدالت

 

در تعریفی عامیانه تر از سهام عدالت می توان گفت که سهام عدالت به نوعی یک یارانهمحسوب می شود که به اقشار کم درآمد در جامعه تعلق گرفته است . در واقع هدف از اجرای این طرح به غیر از خصوصی سازی ، کمک به اقشار کم درآمد و کم بضاعت در جامعه می باشد . به خصوص با فراهم شدن امکان آزادسازی سهام عدالت ، فروش این سهام در بازار بورس و اوراق بهادار می تواند کمک کوچکی به بهتر شدن وضعیت معیشت خانوارها داشته باشد .

 

در ابتدا این سهام به مدد جویان کمیته امداد امام خمینی ، بهزیستی ، کارگران روز مزد ، رزمندگان و جانبازان تعلق گرفت . بعد از آن کارکنان دستگاه های اجرایی و بازنشستگان نیز در صف دریافت این سهام قرار گرفتند . امروزه در حدود 49 میلیون نفر از ایرانیان دارای سهام عدالت هستند ، اما دیگر امکان واگذاری این سهام از جانب دولت وجود ندارد . لازم به ذکر است که در صورت فوت سهامدار ، سهام عدالت متوفی طبق قواعد ارث میان وراث قانونی تقسیم می شود .

کسانی که روش مستقیم را برای مدیریت سهام عدالت خود انتخاب کرده و می خواهند سهامشان را در بازار بورس و اوراق بهادار به فروش رسانده و یا آنکه شخصا بر آن مدیریت و نظارت داشته باشند لازم است تا اقدام به دریافت کد بورسی کنند .  

 

استعلام سهام عدالت با کد ملی

 

همانطور که پیش تر گفته شد برای پیگیری سهام عدالت سامانه ای تحت عنوان سامانه سهام عدالت راه اندازی شده است . البته برای پیگیری و استعلام سهام عدالت از طریق این سامانه دسترسی به کد ملی و اطلاعات شناسنامه ای ضروری می باشد . به غیر از کسانی که از داشتن سهام عدالتشان مطمئن هستند آن دسته از اشخاصی که از داشتن این سهام مطمئن نیستند می توانند در همان مرحله اول ورود نسبت به این موضوع اطلاع پیدا کنند .


نویسنده: کارشناس 2 موسسه عدل نوین دسته بندی: اسناد تجاری تاریخ ثبت: 06:21 1403/8/30 283 نفر بازدید