1404/1/18 17:04
بازسازی ملک یکی از مسائلی است که که با گذشت چند سال از عمر هر ملک ضروری است اما این نوسازی ممکن است فقط در بخشی از ملک باشد و یا کل ملک احتیاج به آن داشته باشد . بخشی از پرونده های مراجع قضایی به مسائل و مشکلات پیرامون امور بازسازی ملک اختصاص پیدا کرده است که از جمله مشکلات مربوط به بازسازی ، عدم رضایت تعدادی از ساکنین برای این امر می باشد . در این مقاله به بررسی بازسازی ساختمان بدون رضایت برخی از مالکان و عدم تخلیه ملک توسط ملکان می پردازیم .
بازسازی ساختمان بدون رضایت برخی از مالکان
طبق قانون تملک آپارتمان ها ، بازسازی ساختمان بدون رضایت برخی از مالکان ، تحت شرایط بیان شده در ماده 13 قابل انجام است .
« در صورتی كه به تشخیص سه نفر از كارشناسان رسمی دادگستری عمر مفید ساختمان به پایان رسیده و یا به هر دلیل دیگری ساختمان دچار فرسودگی كلی شده باشد و بیم خطر یا ضرر مالی و جانی برود و اقلیت مالكان قسمت های اختصاصی در تجدید بنای آن موافق نباشند ، آن دسته از مالكان كه قصد بازسازی مجموعه را دارند ، می توانند براساس حكم دادگاه ، با تأمین مسكن استیجاری مناسب برای مالک یا مالكان كه از همكاری خودداری می ورزند ، نسبت به تجدید بنای مجموعه اقدام نمایند و پس از اتمام عملیات بازسازی و تعیین سهم هر یک از مالكان از بنا و هزینه های انجام شده ، سهم مالک یا مالكان یاد شده را به اضافه اجوری كه برای مسكن اجاره ای ایشان پرداخت شده است از اموال آنها از جمله همان واحد استیفا كنند . در صورت عدم توافق در انتخاب كارشناسان ، وزارت مسكن و شهرسازی با در خواست مدیر یا هیأت مدیره اقدام به انتخاب كارشناسان یاد شده خواهد كرد . »
عدم تخلیه ملک توسط مالکان
طبق قانون آپارتمان ها در صورت عدم تخلیه ملک مالکین می توانند با مراجعه به مراجع قضایی اقدامات لازم را انجام دهند . به عبارت دیگر ، اگر مالک یا مالکان مخالف بازسازی ملک را تخلیه نکنند ، مدیر یا مدیران ساختمان می توانند از رئیس دادگستری یا مجتمع قضایی درخواست کنند با تامین مسکن مناسب برای وی توسط سایر مالکان ، دستور تخلیه اپارتمان را صادر کند . مقام قضایی دستور تخلیه را صادر خواهد کرد .
برای دریافت اطلاعات بیشتر در مورد بازسازی ساختمان با مخالفت مالکین به سایت عدل نوین مراجعه کنید . کارشناسان مرکز عدل نوین نیز آماده اند تا به سوالات شما عزیزان پاسخ دهند.