1403/8/30 05:25
در همه ادیان و دوره ها قواعد خاصی بر روابط حاکم بوده است . افراد همیشه ملزم به رعایت قواعد حاکم بر روابط بوده اند . دین اسلام نیز مقرراتی را برای پیروان خود در نظر گرفته است . از جمله منع روابط غیر مشروع و منع زنا . زنا و رابطه نامشروع با هم تفاوت دارند . در واقع رابطه نامشروع دامنه وسیع تری از زنا دارد و مصادیق آن گسترده تر است که در مقاله رابطه نامشروع چیست به تفصیل درباره آن صحبت کردیم . زنا یک جرم خاص است که شرایط تحقق مخصوص به خود را دارد . از این رو در این مقاله برآنیم تا به بررسی مفهوم زنا و شرایط تحقق زنا بپردازیم .
زنا چیست ؟
در قانون مجازات اسلامی سال 92 ، جرم زنا ، تعریف شده است . در ماده 221 این قانون آمده است که : " زنا عبارت است از جماع زن و مردی که علقه زوجیت بین آنها نبوده و از موارد وطی به شبه نیز نباشد " . بنابراین طبق این ماده زنا یعنی اینکه زن و مردی با هم رابطه جنسی داشته باشند بدون اینکه بین آنها رابطه زن و شوهری باشد . برای اینکه زنا واقع شود باید آلت مرد در آلت زن به اندازه ختنه گاه وارد شود در غیر این صورت زنا تحقق نیافته و مشمول جرم رابطه نامشروع است . بنابراین به عملی زنا می گویند که در آن دخول به اندازه ختنگاه صورت گرفته باشد .
شرایط تحقق زنا
برای اینکه جرم زنا محقق شود باید یک سری شرایط وجود داشته باشد . از جمله شرایط تحقق جرم زنا ، موارد زیر است :
1- اولین شرط تحقق جرم زنا همان طور که گفته شد این است که رابطه ی جنسی بین زن و مردی که زن و شوهر نیست ، باشد .
2- دومین شرط نیز این است که دخول صورت بگیرد .
3- سومین شرط تحقق جرم زنا این است که این رابطه باید بین زن و مردی که عاقل هستند صورت بگیرد و فرد نابالغ محکوم به مجازات زنا نمی شود .
4- طرفین باید به حرام بودن عملشان آگاه باشند . یعنی در صورتی که یکی از زن و مرد از اینکه عملی که مرتکب می شوند حرام نیست ، مجازات حدی ندارد .
برای دریافت اطلاعات بیشتر در مورد جرم زنا و شرایط تحقق آن به سایت عدل نوین مراجعه کنید . کارشناسان مرکز عدل نوین نیز آماده اند تا به سوالات شما عزیزان پاسخ دهند.