1403/8/30 07:05
از قراردادهای رایج که امروزه بسیار کاربرد دارد قرارداد اجاره است . اجاره عقدی است که به موجب آن مستاجر مالک منافع عین مستاجره می شود و در ازای استفاده آن اجاره بها به موجر پرداخت می کند . مستاجر و موجر به موجب عقد اجاره ، در قبال هم تعهدات و وظایفی دارند . ممکن است موجر یا مستاجر به تعهدات خویش عمل نکند ، اگر مستاجر به تعهدات خود عمل نکند ، قانونگذار راهکارهای برای این موضوع ارائه داده است که می توان به تخلیه مستاجر از ملک اشاره کرد . در این مقاله به بررسی نحوه گرفتن حکم تخلیه مستاجر می پردازیم .
حکم تخلیه مستاجر
مالک می تواند دستور تخلیه ملک خود را که در تصرف مستاجر است را از مراجع قضایی در صورت وجود شرایطی خواستار شود . موارد حکم تخلیه مستاجر عبارتند از :
1-عقد اجاره دارای مدت محدود است با انقضای مدت اگر قرارداد تمدید نشود ، مستاجر موظف به تخلیه ملک است اگر مستاجر ملک را تخلیه نکند مالک می تواند دستور حکم تخلیه مستاجر را بگیرد .
2-اگر مستاجر به مدت 3 ماه اجاره بها را پرداخت نکند .
3- در صورتی که در قرارداد اجاره شرط عدم انتقال به غیر شده باشد و مستاجر ملک را به دیگری انتقال بدهد .
4- مستاجر از ملک استفاده غیر مشروع کرده باشد .
در موارد فوق موجر می تواند به شورای حل اختلاف مراجعه نماید و با همراه داشتن مدارک ، دادخواست تخلیه ملک را بدهد .
نحوه گرفتن حکم تخلیه مستاجر
نحوه گرفتن حکم تخلیه مستاجر به این صورت است که موجر باید به شورای حل اختلاف مراجعه کند و تقاضای دستور تخلیه را بدهد . زمانی که حکم تخلیه صادر شود ، 20 روز مهلت تجدیدنظرخواهی و اعتراض وجود دارد . اگر این مهلت تجدیدنظر تمام شود و حکم به نفع مالک صادر گردد . مالک تقاضای صدور اجراییه می کند و پس از صدور اجراییه 10 روز مهلت اعتراض داده می شود . چنانچه اعتراضی صورت نگیرد ، تخلیه ملک توسط نیروی اجرای احکام یا کلانتری محل صورت می گیرد .
لازم به ذکر است که این پروسه برای قراردادهای اجاره غیر رسمی ( در دفترخانه اسناد رسمی نوشته نشده اند ) در صورتی امکان پذیر است که دو نفر قرارداد اجاره را به عنوان شاهد امضا کرده باشند .
برای دریافت اطلاعات بیشتر در مورد حکم تخلیه مستاجر به سایت عدل نوین مراجعه کنید . کارشناسان مرکز عدل نوین نیز آماده اند تا به سوالات شما عزیزان پاسخ دهند.